Annons
Nyheter
Företaget kallas Pole position rekrytering AB. Men något aktiebolag med det namnet finns inte registrerat.
– Jag vet att det här ser illa ut, säger Torbjörn Frick som driver verksamheten.
Nyheter • Publicerad 12 november 2013

För ungefär ett år sedan startade han bemannings- och rekryteringsföretaget. Sedan dess har han arbetat med att på uppdrag av företag hitta personal med rätt kompetens. Enligt hemsidan är han VD och ägare av aktiebolaget. Men något aktiebolag i hans namn finns inte registrerat hos Skatteverket eller Bolagsverket. Däremot har han ett handelsbolag som säljer surf- och kitesurfutrustning. När UT pratar med Torbjörn Frick säger han att bolaget är registrerat genom handelsbolaget.

Men ett aktiebolag kan väl inte vara registrerat under ett handelsbolag?

Annons

– Det är inget aktiebolag.

Det står på din hemsida att det är ett aktiebolag.

– Gör det? Det hade jag som mejladress, men jag kan inte tänka mig att det står på hemsidan, gör det det? Det får jag ta bort i så fall.

Han tillägger att planen från början var att registrera det som ett aktiebolag, men att det aldrig blev så eftersom han inte har haft tid.

Företagaren uppger att han har haft fyra, fem uppdrag under det senaste året. Namnet Pole position rekrytering ska enligt honom ha registrerats för ungefär ett år sedan hos Patent- och registreringsverket och ligga under handelsbolaget. Patent- och registreringsverket har dock inte någon uppgift om företagaren eller företagsnamnet.

UT har varit i kontakt med ett företag som har anlitat Pole position rekrytering AB. En representant för företaget säger att han är nöjd med resultatet, men att han hela tiden trodde att det var ett aktiebolag han anlitade. På fakturan företaget betalade står Pole position rekrytering AB:s logotyp. Organisationsnumret på samma faktura tillhör handelsbolaget. Så får det inte gå till, berättar Bolagsverkets jurist Hans Lind.

– Det här är udda och konstigt. Han far ju med osanning och gör något han inte har rätt till, men det skulle vara svårt att vitesförelägga ett bolag som inte ens är registrerat, säger Hans Lind.

Torbjörn Frick har skatteskulder hos Kronofogden. Frick beskriver det senaste året som jobbigt.

När Näringsliv Ulricehamn, Nuab, bildades 2008 anställdes han som VD. Han jobbade kvar till 2010.

Du använder i din marknadsföring att du har varit VD för Nuab, hur tror du det kan ses? Du är en ganska offentlig person i Ulricehamn.

Annons

– Jag vet att det här inte är bra. Det ser illa ut och är dålig marknadsföring för mig. Men jag har hopp om att lösa det här, säger Torbjörn Frick.

– Jag ska försöka reda ut den här situationen. Jag hoppas vid årsskiftet att jag är igång med det nya företaget, att det är registrerat som ett aktiebolag som det var tänkt från början, tillägger han.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons