Annons
Nyheter

Teater in i hjärtat

Det bjöds på dans, gapskratt och rädsla. Teaterföreställningen Between gick rakt in i mellanstadieelevernas hjärtan.
Nyheter • Publicerad 6 april 2012
Målgruppen var elever i mellanstadiet.
Målgruppen var elever i mellanstadiet.Foto: Ola Kjelbye

Hur är det egentligen att vara en tweenie? Att vara precis på gränsen mellan barn och tonåring.

– Vi har gjort en massa klassrumslaborationer och sammanlagt har 285 barn blivit utfrågade, främst femteklassare, säger Anna M Persson.

Annons

– Barnen ska få en spegelbild av sig själva. Det handlar om igenkänning och att gå in i deras värld. Att vara deras röst, säger Rebecca Hayman.

Anna och Rebecca var två av de fyra medverkande i Regionteater västs föreställning Between. Vilka rädslor finns i den åldern? Vilka tankar finns kring musik, husdjur och drömmar? Alla frågorna fick ett svar. Men på ett litet annorlunda sätt av teatergruppen. De såg sig själva som forskare och spelade upp resultaten på ett varierande sätt. Ibland ställdes en fråga, följt med svar på en lapp som barn själva hade skrivit. Det blev sång och dans i Justin Bieberdelen och det bjöds även på charader, gissa husdjuret. Att mellanstadieeleverna kände igen sig var tydligt och det bjöds på många gapskratt. Tiden gick fort som ögat och det blev inte tråkigt en enda sekund.

Pjäsen riktade sig till barn i mellanstadieåldern.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons