Annons
Nyheter
Ingen nedsläckning i Ulricehamn. Lite mörkare i Tranemo. Earth hour märks inte särskilt mycket i bygden.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2014

Sedan tjänsten som miljöstrateg drogs in, och Diana Skoglund sades upp, har inte Ulricehamns kommun uppmärksammat Earth hour, det som har kallats världens största miljömanifestatation, med hundratals miljoner deltagare. Tidigare deltog Ulricehamn genom att Ulricehamns energi släckte ned sin belysning i centralorten och åtskilliga privatpersoner och företag gjorde samma sak.

Nedsläckningen är en symbolhandling, där människor visar sitt engagemang för klimatet. Tanken är egentligen inte att spara energi, även om det är en bieffekt.

Annons

I dag, lördag, infallet årets Earth hour, mellan klockan 20.30 och 21.30, men från kommunalt håll kommer allt att vara tänt som vanligt.

– Vi kommer inte att göra någonting i år, bekräftar Lisbeth Johansson, marknadsansvarig på UEAB.

Orsaken är att bolaget inte fått någon förfrågan från kommunen och det var samma sak förra året.

Till senaste kommunstyrelsemötet hade Arne Fransson (MP) lämnat ett så kallat initiativärende om deltagande i Earth Hour 2014. Han fick stöd av Jan-Olof Sundh (V), men övriga röstade nej. Istället beslutade kommunstyrelsen att förvaltningen får i uppdrag att redovisa för kommunstyrelsen vad det skulle kosta att medverka i WWF Earth Hour under 2015.

I Tranemo kommun blir det däremot lite mörkare i kväll. Kommunen har ställt upp i Earth hour sedan manifestationen startade och mellan halv nio och halv tio släcks lamporna i kommunhuset och på Storgatan i Tranemo.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons