Annons
Nyheter

Takvåning till salu för sex och en halv miljon

Ett unikt objekt enligt mäklare Gunnar Örtlund. Priset är också unikt för en enfamiljsbostad i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 9 november 2011
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

En 220 kvadratmeter stor bostadsrättslägenhet längst upp i ett av husen i Åsunda sjöstad är till salu. Med fantastisk utsikt over Åsunden från Prången till Tvärön, med tre sovrum, bastu, två sällskapsavdelningar, spa, kamin, stor altan och en månadsavgift på 11 540 kronor. Skall man låna till insatsen hamnar månadskostnaden på cirka 29 000 kronor i månaden om man har en kontantinsats på 950 000 kronor.

– Jag har inte ens räknat på det utan jag utgår från att den som köper har ett kapital att sätta in. Kanske har man sålt sin villa, gård eller företag och vill ha ett bekvämt boende på äldre dar, säger Gunnar Örtlund.

Annons

Det här är väl ett för Ulricehamn unikt objekt?

– Ja, i Göteborg finns liknande men varken i Borås eller Jönköping, säger Gunnar Örtlund.

Det finns taklägenheter i de andra husen i Åsunda sjöstad, men inte i den här storleksordningen och med samma standard. Från början var det två lägenheter som slogs ihop till en.

– Jag var med och sålde lägenheterna när de var nybyggda. Från början var det bara två lägenheter där uppe, men de gick inte att sälja, så de byggdes om till fyra lägenheter. Det var två lägenheter à 95 kvadratmeter och två altaner à 36 kvadratmeter som blev den här takvåningen, säger Gunnar Örtlund.

Svensk fastighetsförmedling och Gunnar Örtlund har valt att inte annonsera ut våningen i lokalpress, istället har han själv kontaktat köpare som han tror kan vara intresserade och som har möjlighet att köpa den. Lägenheten ligger även ute på nätet.

Varför har du valt att göra så?

– Ja, som du säger så är det ett högt pris och hög månadsavgift som inte alla kan betala och så vill jag gärna undvika att de som bara är nyfikna kommer dit, säger Gunnar Örtlund.

Men sex och en halv miljon, hur har du värderat den till just den summan?

– Jag har tittat på kvadratmeterpriset på centrala, stora takvåningar i Stockholm och Göteborg. I Stockholm ligger kvadratmeterpriset på cirka 100 000 kronor och i Göteborg på ungefär hälften. Här har jag gått på en fjärdedel av det. Sedan är det en lägenhet med väldigt hög standard och en stor takvåning som det svårt att få tag på.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons