Annons
Nyheter

Sverigedemokraterna får fyra mandat

Även i Tranemo kommun gick Sverigedemokraterna framåt i söndagens val och är nu kommunens fjärde största parti. Med sina 1138 röster får de fyra mandat och Birgitta Lindqvist, nummer ett på listan, är nöjd.
Nyheter • Publicerad 16 september 2014
Birgitta Lindqvist.Foto: 

1 Fyra mandat och två kandidater på er lista. Hur löser ni det?

– Vi är sex personer i styrelsen, så det finns personer att sätta på de tomma platserna. Och ve den som inte kommer på kommunfullmäktigemötena. Nu har vi fått ett stort förtroende så då gäller det att vi förvaltar det. Det ska jag se till om inte annat.

Annons

2 Ni får en vågmästarroll även här, hur tänker ni?

– Alltså, vi är en väldigt liten kommun och det gäller ju att kämpa för den tillsammans. Vad tjänar man på att vara egoistisk, om man nu kan säga så, när det är kommunens bästa som gäller?

3 Hur kommer det sig att det gick så bra för er?

– Invandringsfrågan är viktig för många. Jag har aldrig varit rasistisk, men vi kan inte ta emot fler nu. Vi har inga bostäder, inga jobb och det är naturligtvis jättesynd. Och vi kan inte fixa allt själva. De andra EU-länderna måste ta sitt ansvar också.

4 Vad händer nu?

– Nu får vi sätta oss ner och försöka förstå innebörden av det här. Nu gäller det att tillsätta olika poster och så. Det är ett stort ansvar det här. Jag ser fram emot att få vara med och påverka ända upp.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons