Annons
Nyheter

Sverigedemokrater oense om politisk sekreterare

Flera av Sverigedemokraternas regionledamöter vill byta politisk sekreterare. Åsikterna går isär om det är möjligt.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2012

Bland annat är det Tommy Larsson från Ulricehamn, som är ordförande för SD Sjuhärad, som istället för Daniel Rondslätt vill ha Christer Maconi som politisk sekreterare.

– Det är en majoritet av ledamöterna som anser att Christer Maconi är ett bättre alternativ som politisk sekreterare i regionen. Det handlar inte om Daniel som person, säger Tommy Larsson.

Annons

Partiets gruppledare, Patrik Ehn, har en annan åsikt. Han tycker att Daniel Rondslätt har gjort ett bra jobb, och ska sitta kvar. Dessutom anser han att det inte går att sparka honom.

– Det är egentligen en ickefråga. Eftersom Daniel är anställd av regionen och har kontrakt året ut så är det inte bara att sparka honom, det går helt enkelt inte, har han sagt till Sveriges radio Sjuhärad.

Tommy Larsson hävdar motsatsen.

– Det går att entlediga honom från hans kontrakt.

Önskemålen om att han borde sluta kom som en överraskning för Daniel Rondslätt själv.

– Jag blev tagen på sängen, jag visste ingenting och de gick bakom ryggen både på mig och vår gruppledare, säger Daniel Rondslätt till Sveriges radio Sjuhärad.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons