Annons
Nyheter

Svenska kyrkan ger sitt stöd för Resursskolan

Den planerade nedläggningen av Resursskolan i Ulricehamn har nu fått Svenska kyrkan i Ulricehamn att reagera.
– I vårt uppdrag ligger att arbeta till stöd för utsatta människor, förklarar diakonen Kerstin Svensson.
Nyheter • Publicerad 13 december 2011

Via eleverna samt genom andra kanaler har hon fått information om att Resursskolan vid Stenbocksskolan håller på att avvecklas, i enlighet med ett tidigare beslut.

Det är detta som kyrkan reagerar på. Man ser Resursskolan vid Stenbockskolan som en viktig ”verksamhet som är avsedd för elever som behöver den lilla gruppen för att klara undervisningen”.

Annons

Enligt kyrkan finns det skolpersonal som inte tror att en integration av dessa elever leder till något positivt. Det kan snarare resultera i motsatsen, alltså ett ökat utanförskap.

– I kyrkan har vi tidigare uppmärksammat ungdomar som borde vara i skolan men som driver omkring och lever alltmer asocialt och även kriminellt, skriver kyrkan i ett öppet brev till bland annat folkhälsoplanerare.

Kerstin Svensson tycker att kyrkan alltid har att ta ställning politiskt, dock inte partipolitiskt.

– Diakoni är en av de grundpelare som vår verksamhet bygger på. I det ligger att värna utsatta människor.

– Som kyrka kan vi utifrån det reagera på saker som vi anser vara fel.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons