Annons
Nyheter

Svängig avslutning hos Buggie

dans Det går att lära sig mycket på en termin. Något som Buggies ungdomar visade vid sin vårshow i söndags.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2010
Matej Dujakov och Caisa Weinemo hör till gruppen tävlingsdansande ungdomar. De bjöd på både bugg och jitterbugg.
Matej Dujakov och Caisa Weinemo hör till gruppen tävlingsdansande ungdomar. De bjöd på både bugg och jitterbugg.Foto: 
Det är bra att ha någon att se upp till när stegen ska bli rätt. Oliver Petersson håller stilen med viss ledarassistans.
Det är bra att ha någon att se upp till när stegen ska bli rätt. Oliver Petersson håller stilen med viss ledarassistans.Foto: 
Koncentration på scenen.
Koncentration på scenen.Foto: 

Efter varje danstermin bjuder Dansklubben Buggie in till uppvisning. Så även i år. Nyhet den här gången var att det hela genomfördes i Stenbocksskolans aula.

– Det är enbart positivt att vi fått byta lokal. Intresset är så stort att det är svårt att få in alla i en liten idrottshall, säger Madeleine Zackrisson, ledare hos Buggie.

Annons

Ungefär 65 dansare uppträdde i olika formationen på scenen. Här visade de upp vad de lärt sig under de tio veckor som vinterns kurser pågått.

– Buggrupperna är slut nu och för dem som inte tävlingsdansar blir det nu ledigt över sommaren, säger Zackrisson som menar att dansintresset är på väg upp igen.

– Helt klart. Vi märker att det pratas mycket dans och att det börjar bli lite inne att kunna dansa.

Är det Let´s dancefebern som smittar av sig även till danser som bugg?

– Det vet jag inte direkt. Vår dans skiljer sig en hel del mot den som dansas i Let´s dance. Att dansen får uppmärksamhet är nog ändå positivt även för oss, säger Zackrisson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons