Annons
Nyheter

Succé för musikfestival i Timmele

I fredags dundrade Komsjälsfestivalen igång på Timmele festplats.
– Vi är nöjda och känner att det blev riktigt lyckat. Det är alltid ett risktagande att flytta en festival men i år fick vi fler besökare än någonsin, säger festivalarrangören Peter Grendel.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2013
Afro Wikings från Borås och Göteborg bjöd på en riktigt bra spelning och det dansades så svetten lackade bland publiken.
Afro Wikings från Borås och Göteborg bjöd på en riktigt bra spelning och det dansades så svetten lackade bland publiken.Foto: Kristin Ståhlkrantz
Peter Grendel är eldsjälen bakom Komsjälsfestivalen. Kompisen Micke Ek var inte sen att nappa på idén och var en av många som arbetade ideellt under helgen.
Peter Grendel är eldsjälen bakom Komsjälsfestivalen. Kompisen Micke Ek var inte sen att nappa på idén och var en av många som arbetade ideellt under helgen.Foto: Kristin Ståhlkrantz
? Det här är verkligen ett kanonbra initiativ och det är kul att folk kan komma och gå som de vill och att det är gratis, säger Linda Bohman och Mattias Lundberg.
? Det här är verkligen ett kanonbra initiativ och det är kul att folk kan komma och gå som de vill och att det är gratis, säger Linda Bohman och Mattias Lundberg.Foto: Kristin Ståhlkrantz
Skönt festivalhäng på Timmele festplats.
Skönt festivalhäng på Timmele festplats.Foto: Kristin Ståhlkrantz

Komsjälsfestivalen startade för fyra år sedan när Peter Grendel firade sin 40-årsdag lite för sent med en fest hemma i Komsjälet. Den blev lyckad och tillsammans med sambon beslutade han att även nästa år ställa till med kalas, men då i festivalform. Och sedan har det bara fortsatt.

– Det här har blivit ett sätt att ha kul och främja lokal musik. I år har vi ordnat med sponsorer och fått en del stöd av kommunen, för vi har ingen entréavgift. Däremot kan de som vill lämna ett bidrag och vi fick in ungefär 5-6000 i våra burkar.

Annons

Årets upplaga blev en riktig hit, med bra stämning, duktiga musiker och till en början bra väder. Uppskattningsvis hade man under fredagen och lördagen cirka 1000 besökare, det var allt från småbarnsfamiljer till tonåringar och festivalrävar. Parkeringen blev fullbelastad och det kampades med både husvagnar och tält. Banden som spelade ställde upp gratis och Peter är riktigt nöjd med att så många duktiga musiker nappade på idén.

– Några som verkligen stack ut var gruppen Afro Wikings som drog igång publiken och det dansades så det stod härliga till. Det var lite annorlunda musik och det märktes att folk hade riktigt roligt. Framåt lördagskvällen kom regnet och alla samlades inomhus, det var bra tryck och många såg fram emot finalen som blev kanonbra. Jag tycker också att Boråsbandet Soul Of Rhinos är värda att nämna, vilket ös det blev när de här unga killarna spelade!

Trots att alla band och alla funktionärer ställde upp idéellt finns det vissa oundvikliga kostnader, som till exempel ljud och ljus, hyra av festplatsen och annonsering.

– Vi har inte hunnit räkna ihop hur det har gått, men uppskattningsvis så har vi gått runt. Om det blir några pengar över kommer det att gå till reseersättning för banden och övrigt överskott kommer att skänkas till förmån för psykisk hälsa. Kanske sparar vi också något till nästa års festival. Då skulle det vara roligt att kunna få med någon lokal kändis eller kanske Ebbot eller någon annan.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons