Annons
Nyheter

Stulna fyrhjulingar hittade utomlands

Två av de fyrhjulingar som stals från Ulricehamn i veckan som gick är återfunna.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2011

Enligt den information som polisen i Ulricehamn fått så har två av fyrhjulingarna hittats vid en rutinkontroll vid gränsen mellan Polen och Litauen. De anmäldes stulna natten mellan söndag och måndag och måndag och tisdag, men under onsdagen hittades de alltså i en gränskontroll.

Vet ni hur de hittades?

Annons

– Nä, vi efterlyser ju sådana här fordon även utanför Sveriges gränser och så fick de träff när de kollade dem, säger Stefan Gustafsson, platschef på polisen i Ulricehamn.

Fyrhjulingarna har nu tagits i beslag och det återstår att skapa en kontakt för att eventuellt transportera hem dem.

– Det blir en fråga för målsäganden och försäkringsbolagen som i samråd med polis beslutar om att föra tillbaka fordonen till Sverige. Det är rikskriminalpolisen som har kontakten med de litauiska myndigheterna. Just nu vet vi inte ifall vi kommer ha en möjlighet att utreda brottet vidare, kanske kan det dyka upp några misstänkta som gör det möjligt att fortsätta, säger Stefan Gustafsson.

Åsa Dahlberg

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons