Annons
Nyheter

Strömavbrott efter nattens storm

Flera hushåll drabbades av strömavbrott till följd av nattens storm.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2015

Strax före midnatt natten till söndag kom de första larmen om nedfallna träd i Ulricehamnstrakten. Vissa träd hade blåst ner så att de blockerade vägar.

Nedblåsta träd gjorde också att stora delar av UEABs landsbygdsnät slogs ut sent under lördagskvällen.

Annons

– Men på grund av mörker och de hårda vindbyarna som tilltog fick vi avbryta arbetet med att åtgärda strömavbrotten. Detta eftersom vi inte kunde garantera personalens säkerhet, säger Lisbeth Johansson på Ulricehamns Energi (UEAB).

Arbetet kunde istället komma igång vid sextiden söndag morgon. All tillgänglig person deltar sedan dess i arbetet som handlar om felsökning samt om att åtgärda felen.

– Arbetet har flutit på bra och många av de drabbade har fått tillbaka strömmen, säger Lisbeth Johansson till UT strax före klockan tio på söndagsförmiddagen.

– Vissa områden återstår. Det gäller Brunn, Kärråkra, Fänneslunda och Grovare. Här jobbar vi fortfarande med att felsöka.

För att underlätta för drabbade har UEAB haft sin telefonväxel öppen under söndagen.

Räddningstjänsten Södra Älvsborg fick under natten in flera larm om nedblåsta träd. Bland annat gällde detta väg 27 vid Mossebo, väg 157 samt väg 40.

I Blidsberg blåste delar av ett tak av från en industribyggnad.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons