Annons
Nyheter

Strandskyddsdispens för väg till "Typografernas"

De nya ägarna till fastigheten Ekered 3:15 får dispens från strandskyddsbestämmelserna för att anlägga en ny väg.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011

Det är ett strandnära vägavsnitt på några hundra meter som behandlats av miljö- och byggnämnden i Ulricehamn. Fastighetsägaren vill ha farbar bilväg fram till fastigheten som är en udde i Åsunden. Bland annat för att kunna ta sig dit med slambil då en VA-anläggning byggs.

Miljö- och byggnämnden säger ja och menar att det är ett rimligt ingrepp med tanke på allmänintresset för de tre fastigheter som får nytta av vägen. Djur och växter påverkas inte i någon hög grad.

Annons

Huset är i Ulricehamn känt som "Typografernas stuga" och ligger på en udde på Åsundens västra strand, mitt emot Skottek.

Huset bytte ägare tidigare i år då företaget Bolon köpte det av en förening bestående av tidigare grafiker på Ulricehamns tidning. Bolon betalade 3,9 miljoner för fastigheten.

De nya fastighetsägarna har också ansökt om att få anlägga bryggor vid tomten. Den ansökan hänskjuter Ulricehamns kommun till Länsstyrelsen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons