Annons
Nyheter
Tusen liter brandfarlig klarlack läckte under natten till lördagen ut i företaget Emballators lokaler. Ingen människa har skadats men ett mödosamt saneringsarbete pågick fortfarande på lördagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2010

Larmet kom vid halvfyratiden på natten. Cirka en kubikmeter klarlack hade läckt ut. Räddningstjänsten från Ulricehamn var först på plats och inledde en sanering.

Risken med läckaget var främst att lacken skulle ta eld men personalen från räddningstjänsten har även tvingats arbete med andnings- och en sorts skvättskydd ovanför brandskyddsdräkten. Därför har saneringsarbetet varit mödosamt och flera styrkor har fått lösa av varandra.

Annons

Förutom Ulricehamn har styrkor från Borås, Vegby, Dalsjöfors, Trädet och Fristad arbetat med saneringen.

Orsaken till läckaget kan vara att en pump har gått sönder. Det har enligt räddningstjänsten inte varit någon risk för läckage ut i miljön då lacken läckt ut på golvet i en mindre del av lokalerna.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons