Annons
Nyheter

Stororder till IETV i Gällstad

Företaget IETV i Gällstad har fått en order på 14 miljoner av Jernbaneverket i Norge.
– Det här blir en kraftansträngning för oss, vi letar efter folk och försöker få tag på resurser på alla håll, säger Magnus Carlsson som är projektledare för arbetet.
Nyheter • Publicerad 4 juni 2013
Magnus Carlsson är projektledare för arbetet för Jernbaneverkets försörjningsstation utanför Trondheim.
Magnus Carlsson är projektledare för arbetet för Jernbaneverkets försörjningsstation utanför Trondheim.Foto: Hannah Larsson

Han berättar att de ska förnya elsystemet i en försörjningsstation för tåg utanför Trondheim. Stationen ligger insprängd i ett berg och de ska alltså riva ut det gamla elsystemet och ersätta det med nytt.

IETV står för Ingenjörsfirma elektroteknik Vegby och startades 1985 av Magnus Carlsson.

Annons

De första uppdragen bestod av service till textilindustrin. Företaget växte och via rekommendationer från textilbranschen fick man sedan nya uppdrag från maskinbyggare och verkstadsindustrin. I dag beskriver man sig som ”ett kunskapsföretag som utför tjänster inom kraftförsörjning till järnväg, vattenkraft och industri.”

Magnus Carlsson säger att företaget har en omsättning på 40 miljoner och att ordern på 14 miljoner därför är mycket stor för dem. Men samtidigt är det hanterbart och en naturlig utveckling.

– Vi har gjort liknande arbete. Nu tar vi på oss helheten för första gången men det kan vi hantera.

Dessutom har de länge arbetet tillsammans med Jernbaneverket.

– Vi har haft den här kunden i många år och sakta men säkert jobbat upp ett ömsesidigt förtroende. Vi har levererat i fyra, fem år och vi känner varandra väl. Det här är ingen slump utan en medveten upptrappning från båda parters håll.

Ordern innebär att de behöver nyanställa, kanske tre eller fyra personer. Vecka 26 ska de åka upp till Trondheim och starta arbetet.

Magnus Carlsson är förstås nöjd med ordern och hur IETV utvecklas.

– Det är spännande att få vara med på den stora marknaden trots att vi finns i lilla Gällstad. Vi har frågat oss hur vi ska profilera oss och har gjort ett val, att vi ska vara riktigt duktiga på några få områden. Det känns som att det konceptet fungerar. Vi har en positiv utveckling och ökar år för år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons