Annons
Nyheter

Storkar på besök

Kommunen får hjälp att nå 25 000 invånare till år 2020. För nu har storken kommit till trakten.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2011
Utan att bry sig om uppståndelsen från alla nyfikna besökare tog storkarna det mycket lugnt i regnet.
Utan att bry sig om uppståndelsen från alla nyfikna besökare tog storkarna det mycket lugnt i regnet.Foto: Privat/Jan Andersson

Om det är sanning det där med storken och småbarn, så är det eventuellt en befolkningsexplosion att vänta. För i går förmiddag gick det ett par vita storkar på en åker utanför Rånnaväg och såg ut att i alla fall vara hyfsat nöjda med omgivningen. I drygt tre timmat gick de tu omkring i det höga gräset och försåg sig av det som fanns att tillgå i fråga om storkmat.

Om de två är ett äkta par är högst osäkert. I alla fall så var den större helt utan ringar men de kan ju vara sambos och det är väl förmodligen helt acceptabelt även inom fågelvärlden.

Eftersom storkparet även varit synligt dagen innan i ungefär samma trakter så kan det ju tyda på att de letar efter en lämplig bostadsort. Dags för kommunens utvecklingsenhet att agera?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons