Annons
Nyheter

Stora exportpriset till Bolon

Det tionde företaget att ta emot Stora exportpriset ur kungens hand blev Bolon från Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014

– Det är helt overkligt. Jag är omtumlad - gråter, skrattar, förstår inte och vill skrika ut glädjen, säger Annica Eklund, som driver företaget tillsammans med systern Marie Eklund.

Bolon var ett av fem nominerade företag som fanns på plats i Stockholms stadshus för prisutdelningen under onsdagseftermiddagen. För att bli nominerad ska ett företag visa en stark exportutveckling på flera marknader och ”bidra till en positiv utveckling av sysselsättningen i den svenska verksamheten”.

Annons

Bland tidigare vinnare finns Hästens sängar och Baby Björn.

Priset består av en glasskulptur designad av Beril Vallien samt 100 000 kronor att plocka ut i form av tjänster hos Business Sweden (en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden).

I Stockholm väntade förstås fin middag för Bolons representanter på kvällen, men det ska förstås firas även på hemmaplan.

– Vi får se hur, men det är viktigt att alla känner delaktighet i detta, säger Annica Eklund.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons