Annons
Nyheter

Stora besparingar på vattenvård

Länsstyrelsen i Västra Götalands län måste genomföra en besparing på 20 miljoner kronor i sitt åtgärdsarbete för en bättre vattenmiljö under 2013.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2013

Orsaken till neddragningen på 30 procent är en kraftig minskning av Havs- och vattenmyndighetens åtgärdsanslag som tilldelas länsstyrelserna årligen. Länsstyrelsen delar i sin tur ut bidrag till kommuner och andra intressenter för att genomföra åtgärder för en bättre vattenmiljö. Något som nu alltså kommer att ske i starkt begränsad form.

– Det ger helt fel signaler att vi nu tvingas minska på bidragen till alla som vill arbeta för bättre vatten. Sparkraven hotar både hav, sjöar och vattendrag, säger Sandra Brantebäck, vattenvårdsdirektör på Länsstyrelsen Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen meddelar att de under året prioriterar fortsatt kalkning av sjöar och vattendrag då långsiktighet i kalkningen är viktigt för att motverka försurning. Även fisketillsynen kommer att prioriteras, meddelar Länsstyrelsen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons