Annons
Nyheter

Stöldgodset bars ut i familjens resväska

Varenda vrå var genomsökt och nästan allt av värde borta. När familjen kom hem till villan i Ulricehamn hade tjuvarna varit framme.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011

Under en vecka har åtta villainbrott anmälts inne i Ulricehamn. Det handlar om ett relativt litet område i en triangel från Götaplatsen och Tingsholmsgymnasiet upp mot Fållorna vid den nya förskolan Stadsskogen som drabbats.

I lördags kväll slog tjuvarna till hos en familj när ingen var hemma under en period på fyra timmar.

Annons

– Det verkar som att de tagit god tid på sig när de väl kommit in. Varenda utrymme i huset var genomsökt. Garderober, lådor, skåp, väskor, ja allt, säger kvinnan i familjen som vill vara anonym för att slippa för mycket frågor och kommentarer om det som hänt.

Huset var länsat på smycken, kameror, en videokamera, bärbar dator, sprit och andra värdesaker.

– Det som går att sälja var borta och det som känns värst av allt är att de burit iväg sakerna i min egen resväska, säger kvinnan som är mycket arg och ledsen.

– Så klart känns det olustigt, nästan lite äckligt.

Tjuvarna tog sig in i huset via ett fönster vid tvättstugan. Fönstret var uppbrutet med någon form av verktyg. Polisen var på plats redan under lördagen och knackade även dörr i kvarteret för att eventuellt få något vittnesmål.

Elva bostadsinbrott har anmälts i Ulricehamn i år. Åtta av dem efter den 5 februari. Flera av inbrotten den senaste tiden har inträffat under dagtid och tidig kväll. Det fanns under måndagen ingen gripen och ingen misstänkt för något av dem.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons