Annons
Nyheter
Nu öppnar kommunledningen för fler elevassistenter samt flerspeciallärare/specialpedagoger vid Stenbocksskolan, som ett sätt att garantera alla elever det stöd de enligt lag har rätt till.
Nyheter • Publicerad 9 september 2014

Skolledningen har tidigare redovisat ett tickande underskott. Prognosen pekar för 2014 på ett minus om 1,4 miljoner kronor.

Nyligen har förvaltningen redovisat konsekvenser samt en riskanalys från Stenbocksskolan i samband med att budget inte är i balans.

Annons

Vid kommunstyrelsens sammanträde i måndags fanns förvaltningen på plats. Budskapet var då att det behövs politiska beslut för att hantera situationen.

Kommunpolitikerna gick på den linjen. Man konstaterade att det finns behov av nya stödinsatser vid skolan.

Beslutet blev att ge förvaltningen i uppgift att hantera Stenbocksskolans redovisade behov av elevassistenter samt speciallärare/specialpedagoger så att alla elever vid skolan får det stöd som de enligt skollagen är berättigade till.

Betyder det att det kan bli aktuellt med personalförstärkning vid skolan inom de yrkesgrupper som nämns i beslutet?

– Ja, så kan man tolka det, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M).

– Varje elev ska få det stöd som de enligt lag har rätt till. Där upp till förvaltningen att lösa det.

Tidigare har liknande situationer hanterats genom att skjuta till extra medel?

– Jo, men nu har vi en förvaltning. Och då kan vi inte isolera Stenbocksskolan med deras underskott. Förvaltningen ska heller inte avvakta ytterligare beslut i ks. Elever som är i behov av särskilt stöd ska få det, det är inget man kan vänta med, säger Lars Holmin.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons