Annons
Nyheter

Stefan frågar om försäljning av Stubo

Stefan K: – Jag läste i UT att det saknas pengar till kommunens investeringar. Kan ditt parti tänka sig att sälja av Stubo med fastigheter för att få in
pengar?
Nyheter • Publicerad 8 september 2010

Peo Ejderhall (SD)

Nej. Stubo behövs. Ulricehamn behöver fler hyresrätter till ungdomar och seniorer och det skall Stubo vara en garant för.

Annons

Det finns ju minst 18 personer i Trädet som vill ha seniorboende. Det borde Stubo lyssna in och bygga.

Gulli Håkansson (FP)

Att sälja av hela Stubo är inte Folkpartiets åsikt. Däremot att avyttra vissa fastigheter hos Stubo och också vissa andra kommunägda fastigheter måste alltid övervägas som ett alternativ för bästa möjliga resursanvändande.

Roger Wilhelmsson (M)

Det är ingen aktuell fråga för oss för närvarande.

Mattias Josefsson (S)

Så länge vi inte förstör Stubo:s funktion som ett kommunalt bostadspolitiskt verktyg kan jag tänka mig att sälja av delar av bostadsbolaget. Det är en del i ett aktivt ägande. Men det är viktigt att komma ihåg att endast investeringsmedel kan hämtas hem genom försäljning. Sedan tillkommer kapital- och driftskostnader, dessa kan inte täckas av försäljningar.

Roland Karlsson (C)

Stubo har redan idag ett ägardirektiv som säger att bolaget skall utveckla, bygga, förvärva, avyttra och förvalta bostäder. Stubo har också under de senaste åren sålt av en hel del fastigheter på landsbygden. Stubo skulle mycket väl kunna sälja någon astighet för att få loss kapital för nya investeringar i bolaget.

Jan Olof Sundh (V)

Annons

Absolut nej. Vi behöver ett kommunalt bostadsbolag som tar sociala hänsyn och för att behålla konkurrensen gentemot privata fastighetsbolag

Mikael Odhage (MP)

Vi i MP anser att det är viktigt att ha ett välskött kommunalt bostadsbolag. Det är bra ur konkurrenshänseende att ha en variationsrik bostadsmarknad där såväl privata som kommunala aktörer finns. Den kortsiktiga vinst som en försäljning innebär uppväger inte nackdelarna. En kommun behöver ett kommunalt bostadsbolag för att kunna utveckla hela kommunen.

Cristina Bernvång (KD)

Nej, vi har sagt att vi vill behålla Stubo i kommunens ägo. Vi tror det är bra att kommunen äger ett allmännyttigt bostadsbolag, med fastigheter runt om i kommunen. Stubo är ett väl fungerande bolag med bra kontakter och samarbete med andra aktörer inom bostads- och fastighetssektorn. Genom ägandet kan kommunen påverka bolagets satsningar.

Ole Olesen (SPI)

SPI tycker inte att kommunen ska sälja av Stubo. Det ger endast en kortsiktig läsning av det stora budgetunderskott vi får dras med de nästa sex åren. Hur man löser detta kommer att visa sig efter valet. Minskade pensioner, ompriooriteringar av pågående projekt, skattehöjningar med mera är inget populärt ämne att prata om just före valet.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons