Annons
Nyheter

Stationshuset i Timmele blir kursgård

Nu är försäljningen klar. Timmele scoutkår har sålt stationshuset till Rosie Carlmark som snart öppnar kursverksamhet i lokalen.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Foto: Kajsa Kettil
Foto: Kajsa Kettil
In- och utflyttning pågår för fullt i det före detta stationshuset i Timmele. Rosie Carlmark och dottern Madelen Carlmark Johansson öppnar snart kursgård i byggnaden. I bakgrunden syns Bengt Olsson som har varit engagerad i Timmele scoutkår.
In- och utflyttning pågår för fullt i det före detta stationshuset i Timmele. Rosie Carlmark och dottern Madelen Carlmark Johansson öppnar snart kursgård i byggnaden. I bakgrunden syns Bengt Olsson som har varit engagerad i Timmele scoutkår.Foto: Kajsa Kettil

På 1990-talet hade Timmele scoutkår runt 90 medlemmar. Den senaste tiden har det I våras tog Timmele scoutkår beslutet att lägga ner sin verksamhet. Detta efter en lång tid av sviktande engagemang hos främst ledare. Bengt Olsson, som tidigare har varit ordförande i kåren, berättar att det var svårt att få tag i såväl ledare för ungdomsverksamheten som personer till styrelsen.

– Det finns många olika aktiviteter att välja mellan i dag, men jag tror inte att det skulle vara svårt att få tag i barn och ungdomar till verksamheten. Det handlar om att man måste ha ledare om det ska gå att genomföra, säger Bengt Olsson.

Annons

Som UT tidigare i sommar har berättat har huset sålts. Ny ägare blir Rosie Carlmark. Hon och hennes dotter Madelen Carlmark Johansson kommer att bo i en del av huset, och driva kursverksamhet i den före detta väntsalen. Rosie Carlmark kommer att rikta in sina egna kurser mot konstformen vedic art.

– Man berhöver inte vara duktig på att måla, vedic art handlar om att måla på känsla och se vad som kommer upp. Det handlar inte så mycket om att utveckla, utan att hitta det vi redan har, förklarar hon.

Förutom de egna kurserna kommer hon att hyra ut lokalen till andra som vill hålla kurser, föreläsningar eller andra tillställningar. Exempelvis kommer det att hållas yogakurser en gång i veckan. En helg i september blir det även en kurs i djurkommunikation.

Rosie jobbar som lärare på Tingsholm, och kommer att driva verksamheten vid sidan av sin tjänst. I dagarna har hon börjat ordna med flytten och göra sig hemmastadd.

Bengt Olsson arbetar samtidigt med att dela ut det materiel som scouterna tidigare har använt.

– Vi har delat ut bord, stolar, trangiakök och liknande till föreningar och andra scoutkårer. Det är bra att det kommer till användning, vill att det ska komma samhället till del, säger han.

Det gäller även pengarna från försäljningen. Runt 300 000 kronor kommer Timmele scoutkår att skänka till någon verksamhet. Vilken är ännu oklart.

– Men det blir till ungdomsverksamhet eller till samhället. Om vi inte delar ut pengarna här går de till Södra Älvsborgs scoutdistrikt, tillägger Bengt Olsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons