Annons
Nyheter

State of drama laddar om

State of drama tackar för senast och ber om nytt förtroende.
– Det vore så himla kul att få representera Sverige i Eurovision, säger Emil Gullhamn.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2013
State of Drama laddar om.
State of Drama laddar om.Foto: Anette Westerlund

Ikväll är det allvar igen för killarna i State of drama. Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax, John Isaksson, Stefan Koro och Richard Olausson är väl förberedda och laddade. I torsdags inleddes repetitionerna och igår genomfördes första genrepet för publik med en publik på 20 000 personer.

– Det är bra med bara en tagning, för då ger man allt på den. Har man tre chanser så är det lätt att man blir trött och då orkar man inte med alla på samma sätt, säger Sebastian Hallifax.

Annons

Lite nyheter blir det i kvällens framträdande, men det är inga stora ändringar. Mest handlar det om andra kameravinklar. Emil har flest kameror att hålla reda på, men det är inga problem, konstaterar han.

I eftermiddag väntar ytterligare ett genrep och ikväll är det direktsänd tv-final inför 28 000 personer.

I onsdags kom killarna till Stockholm och började med fest på Café Opera – som var jätterolig – och sedan har det varit intervjuer i mängder. Och självklart har de klappat om Dalstorpskillen Stefan Örn som också finns på plats för att stödja Louise Hoffsten som framför bidraget han har varit med och skrivit. Extra kul att vara tre Dalstorpskillar på plats så klart!

Idag kommer familjerna upp, något som killarna ser framemot. Familjernas och vännernas stöd är viktiga. När finalplatsen var säkrad i Melodifestivalens delfinal i Skellefteå, kändes det som om hela Sjuhärad kokade, berättar John Isaksson. Alla var glada för gruppens skull och många röster hade kommit hemifrån. Från kända och okända. Det kändes väldigt fint. Det är Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax, John Isaksson, Stefan Koro och Richard Olausson överens om. De har känt väldigt mycket kärlek från Sjuhäradsborna. Och från Mölndal, som är Johan Isakssons postadress.

Ikväll vet de att vännerna som inte är med i Stockholm sitter bänkade med telefonerna framför tv-apparaterna därhemma. Det värmer också:

– Det känns så himla gott att veta att folk går ihop för att titta på oss på tv.

Finns det något särskilt ni vill säga till UT:s läsare:

– Ja, rösta, rösta, rösta. Och så vill vi passa på att tacka för att de röstade förra gången. Vi är så otroligt tacksamma.

Vad är målet med lördagens framträdande?

– Förutom att vinna, så är det att nå ut till svenskarna ytterligare en gång. Vi har en turné inbokad och nu vill vi ut och spela plattan för så många som möjligt.

Annons

Anette Westerlund

Så här tycker State of drama om de andra bidragen:

1. Ulrik Munther, Tell the world Im here

Det är en bra låt, en av mina favoriter, säger Emil Gullhamn. Det är en stor låt.

2. David Lindgren, Skyline

En riktig partylåt. Hans dansshow är riktigt cool.

4. Anton Ewald, Begging

Låten blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den. Och nu kommer man ju ha hört den tre gånger eftersom den var med i andra chansen också. Han blir farlig.

5. Louise Hoffsten, Only the dead fish follow the stream

Vi har inte hört den låten så mycket, men hon är ju en av låtskrivare från förr som vet vad hon gör.

6. Ralf Gyllenhammar, Bed on fire

Det är en jäkla bra låt. Alltså den käftsmällen som man får i första refrängen, den? Ralf Gyllenhammar är Ralf Gyllenhammar. En av de bästa.

7. Ravaillacz, En riktig jävla schlager

Den blir farlig. En av Sveriges absolut bästa sångare är med.

8. Sean Banan, Copacabana

Han gör en grym, pampig show

9. Robin Stjernberg, You

Han har den vokalistiskt mest komplicerade låten. Det är en bra låt som fastnar i huvudet.

10. Yohio, Heartbreak hotel

En annorlunda kille med en skön show.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons