Annons
Nyheter

Stal plog värd 200 000

Diesel, motorolja och en plog värd 200 000 kronor ska de fyra männen ha kommit över. Nu häktas de misstänka för stöld.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2013

Stölderna ska ha inträffat i Blidsberg och Timmele under sista veckan i juni. De fyra männen, som är mellan 21 och 32 år gamla, ska först ha brutit sig in på en lantbruksfastighet i Blidsberg. Där kom de över diesel, motorolja, verktyg och en plog som ska vara värd runt 200 000 kronor. Två dagar senare stal de diesel och motorolja från ytterligare en fastighet, denna gång i Timmele.

Männen greps i Borås när polisen uppmärksammat en skåpbil som de haft polisiärt intresse av under en längre tid. Bilen stod parkerad vid Transåssjön och vid tillfället låg tre av männen och sov i den. I skåpbilen, som visade sig vara stulen, hittade polisen verktyg från inbrotten och de fyra männen kunde därmed bindas till stölderna. Verktygen har kunnat identifieras av målsäganden i både Blidsberg och Timmele. Skåpbilen hade dessutom setts i samband med stölderna.

Annons

Männen har häktats eftersom tingsrätten anser att det finns en risk att de misstänkta försvinner eller undanröjer bevis.

Åtal ska vara väckt i mitten av juli. De fyra männen förnekar brott men enligt åklagare Martin Ekelin är bevisläget bra.

Lisa Jalakas

lisa.jalakas@ut.se

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons