Annons
Nyheter

Stal mopeder och värmeljus

Tre ulricehamnare har härjat i bygden under året.
Nu åtalas de för ett 20-tal brott.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

Tre män, som är 35, 43 och 55 år gamla och alla hemmahörande i Ulricehamn, misstänks för en rad brott i Ulricehamn. Brotten ska ha begåtts både i år och under förra året, och några brott har männen begått tillsammans och andra var för sig. Nu har de åtalats vid Borås tingsrätt,

35-åringen åtalas för flera fall av narkotikabrott, misshandel av sin före detta flickvän, två fall av olovlig körning och två fall av brott mot knivlagen. Han åtalas även för ett inbrott i Ulricehamn som han ska ha begått i december förra året.

Annons

Även 43-åringen åtalas för flera fall av narkotikabrott. Han åtalas också för stöld av en mountainbike, olovlig körning och två fall av snatteri.

55-åringen åtalas för narkotikabrott, rattfylla och olovlig körning.

Två av männen misstänkt ligga bakom mopedstölden i Tolkabro som UT uppmärksammat tidigare i sommar. Det var en natt i juli som männen togs på bar gärning när de åkte runt på två stulna mopeder vid Tolkabro livs.

En av männen ska även, tillsammans med en kvinna från Gällstad, ha gjort inbrott i ett hus i Hökerum förra sommaren. I huset har de stulit portmonnäer, en tavla, halsband, kontanter, en kartong öl och en del andra föremål. De ska även ha tagit sig in i garaget och stulit bland annat en grästrimmer och porslin.

Tillsammans har de också stulit ett flak starköl, datorer, en kamera, CD-skivor, värmeljus och en del annat från ett vandrarhem i Ulricehamn.

Männen erkänner flera av brotten, men inte alla.

Lisa Jalakas

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons