Annons
Nyheter

Staden växer med Stadsporten

En fastighet i centrala Ulricehamn ska byggas om till bostadsrätter.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2011
Bosse Edvinsson, Stadsporten storsatsar på nya lägenheter i gamla UT-huset.
Bosse Edvinsson, Stadsporten storsatsar på nya lägenheter i gamla UT-huset.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är fastigheten Australien 3 vid korsningen Storgatan-Färgaregränd, där för övrigt Ulricehamns Tidning tills för bara några år sedan hade sina lokaler, som kommer att få delvis ändrad användning.

Bakom satsningen står Stadsporten i Borås tillsammans med Wästbygg.

Annons

De två företagen äger 50 procent vardera i ett nybildat bolag som nu ska titta på vilka möjligheter som finns att utveckla fastigheten till lägenheter med bostadsrätt som ägandeform.

– Läget är riktigt bra med närhet till sjön vilket gör sjöutsikt för flertalet av de blivande lägenheterna. Samtidig är det lugnt och centralt, säger Bosse Edvinsson, vd i Stadsporten.

Enligt honom vill bolaget vara med och utveckla denna del av stadskärnan.

– Vi hoppas bidra till att hela gågatan kan vara en del av ett levande centrum, säger han.

Förutom lägenheter är förhoppningen att få in kommersiell verksamhet i bottenplan.Kontakter har tagits men inget är klart.

Hur omfattande förändringar som väntar finns ännu inget svar på. Företaget har satt en arkitekt att skissa på detta. Utgångsläget är att alla möjligheter kan övervägas.

– Målsättningen är att behålla karaktären på huset, säger Bosse Edvinsson.

Vilket inte utesluter inte att det kan bli fråga rejäla ingrepp i fastigheten. Delar av det nuvarande huset kommer sannolikt att rivas. Den innergård som i dag finns på fastigheten kommer däremot troligen att behållas, åtminstone delvis.

Köpeskillingen väljer Bosse Edvinsson att inte kommentera.

– Det viktiga är att vi ser en god möjlighet att bygga lägenheter och få ekonomi i satsningen, säger han.

Annons

Även om man är i ett tidigt skede vågar han sig på en uppskattning av antalet blivande lägenheter i huset. Det kan komma att handla om cirka 30 stycken, troligen tvåor och treor.

Projektet nu är inte det enda som Stadsporten har på gång i Ulricehamn. Sedan tidigare har bolaget bygglov för 14 lägenheter i centralt läge (korsningen Bogesundsgatan-Järnvägsgatan).

– Förutsättningar finns dessutom för ytterligare satsningar. Utvecklingen går mot förtätning där hushåll flyttar till större städer och samhällen. Detta är utveckling som även berör Ulricehamn, genom ökad inflyttning, säger Bosse Edvinsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons