Annons
Nyheter

Sporthotellet AB vill fortfarande köpa

Ulricehamns sporthotell beklagar fastighetsbolagets besked att sälja till annan intressent.
Sporthotellet står fast vid sitt önskemål om att köpa fastigheten och anser heller inte att man sagt upp hyresavtalet för avflyttning.
Nyheter • Publicerad 29 september 2010

Nu reagerar Ulricehamns sporthotell på beskedet från kommunens fastighetsbolag Ufsab att utesluta Sporthotellet från möjligheten att förvärva fastigheten.

- Vi tycker beslutet är olyckligt, säger advokat Johanna Näslund, ombud för Ulricehamns sporthotell.

Annons

– Hanteringen av ärendet ger uppfattningen att Ufsab oavsett storleken på bud och framtida planer fattat ett principbeslut, inte ett affärsmässigt beslut, anser Johanna Näslund.

Enligt sporthotellets uppfattning gäller hyresavtalet fortfarande, eftersom det inte är uppsagt till upphörande utan till villkorsändring.

Man konstaterar att fastighetsbolaget tagit beslutet att sälja utan att kontrollera om Sporthotellet varit villigt att betala mer än i det ursprungliga anbudet. Det kan ifrågasättas om bästa budet sett ur ett helhetsperspektiv kommer att vara det som antas, menar Johanna Näslund.

– Sporthotellets avsikt är att fortsätta driva rörelsen. Även om fastigheten skulle säljas till annan intressent, är Sporthotellet fortfarande hyresgäst i fastigheten. Ufsab ha tagit ställning till hela bilden när man stängt dörren för Sporthotellet att förvärva, säger Johanna Näslund.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons