Annons
Nyheter

Sommarskoj med lek och fiske

Det nappade inte, men Felix, Kevin och Emma är glada ändå för de har varit med på Sommarskoj på Nabben.
Nyheter • Publicerad 15 juni 2011
Felix Bruhn, Kevin Andersson, Emma Gustavsson och William Svensson är på väg till Nabben efter att ha fiskat på Vädersholm. FOTO: Anders Rosenberg
Felix Bruhn, Kevin Andersson, Emma Gustavsson och William Svensson är på väg till Nabben efter att ha fiskat på Vädersholm. FOTO: Anders RosenbergFoto: Anders Rosenberg
Lukas Johansson, Alexander Wiberg, Simon Sjögren, Edvin Hylander, Erik Asplund och Sebastian Wiberg fiskar på Vädersholm. Det nappar, men mest småfisk.
Lukas Johansson, Alexander Wiberg, Simon Sjögren, Edvin Hylander, Erik Asplund och Sebastian Wiberg fiskar på Vädersholm. Det nappar, men mest småfisk.Foto: Anders Rosenberg

– Det har varit jätteroligt, säger Kevin Andersson när han och de andra promenerar från Vädersholm där de har varit och fiskat.

De är på väg mot Nabben där Svenska kyrkan i Ulricehamn anordnar Sommarskoj, för andra året.

Annons

Det är barn mellan tio och tolv år som kan vara med. Ett trettiotal har varit med den här veckan och ytterligare ett trettiotal kommer att delta nästa vecka.

Ledare från Svenska kyrkan leder verksamheten, som har varit olika utomhusaktiviteter, skapande, lek, fiske och scouting.

– Vi har lekt lekar, haft olika stationer, pratat mycket om Josef och så har vi fått jättegod mat också, säger Kevin.

– Och i morgon får vi en överraskning, säger Emma Gustavsson.

Christina Claesson från Svenska kyrkan leder verksamheten. Hon berättar att tanken med Sommarskoj är att erbjuda något roligt för barnen under sommarlovets första veckor när föräldrarna kanske inte har gått på semester än. Samtidigt är det en möjlighet att lära känna andra och bara ha roligt tillsammans.

– Det är kul att kunna erbjuda detta, säger Christina.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons