Annons
Nyheter

Smällkall Luciakröning på torget

– Njut av de här dagarna för det är inte många som får chansen, var Marie Arturéns uppmaning till Elin Wessbo och hennes tärnor.
Nyheter • Publicerad 14 december 2010
Luciaföljet 2010: Sofie Gunnarsson, Linnéa Gustafsson, Elin Wessbo, Frida Johansson samt Rebecca Holm.
Luciaföljet 2010: Sofie Gunnarsson, Linnéa Gustafsson, Elin Wessbo, Frida Johansson samt Rebecca Holm.Foto: Leif Fjellström

Det var vinter och kallt när Ulricehamnsbygdens Lucia 2010 kröntes på Stora torget i Ulricehamn. Inramning med halvmåne och stjärnklart över ett snöigt torg gjorde att det var som hämtat från ett vykort.

Årets lucia heter som bekant Elin Wessbo och har tillsammans med sina tärnor genomfört ett antal besök på företag och instutioner runt om i bygden, men det var först på söndagskvällen som Elin officiellt fick ta emot sin utnämning. Den som fått äran att sätta ljuskronan på Elin var Marie Arturén och hon skickade med ett par uppmaningar till luciaföljet.

Annons

– Jag hade nöjet att en gång få vara Borås lucia och vet att de här dagarna ni är tillsammans blir till ett minne för livet. Så jag vill uppmana err att njuta av det ni nu är med om, för det är många som aldrig får den chansen.

Själva överlämnandet föregicks av att luciaföljet framförde en del av sin repertoar och resterande delar av programmet kom efter kröningen.

Efter kröningsceremonien vidtog den likaledes traditionella kortegen genom centrum. Alf Gustafsson i Härna var föråkare med häst och släde och därefter kom luciaföljet på den gamla brandbilen Tidaholmaren.

Före själva kröningsceremonien fick snowboardåkaren Kevin Bäckström ta emot sin utmärkelse som Årets idrottare 2010 i Ulricehamn. UT–delare var chefredaktör Bo Högborn och han redogjorde för Kevins insatser samt delgav de församlade motiveringen till Kevins utmärkelse.

UTnämningen till Årets idrottare görs av sportredaktionen på Ulricehamns tidning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons