Annons
Nyheter

Slutet på en era – Jimmy Blomberg säljer Prångens camping

I 37 somrar har han vandrat omkring på campingen vid Åsunden – tills nu.
Vid årsskiftet skedde det officiella ägarbytet.
– Vemod är inte min grej. När det är över är det över, skriver Jimmy Blomberg till UT.
Ulricehamn • Publicerad 2 januari 2023 • Uppdaterad 3 januari 2023
Jimmy Blomberg ser positivt på försäljningen av Prångens camping. Arkivbild.
Jimmy Blomberg ser positivt på försäljningen av Prångens camping. Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

I sin sanna bemärkelse – en era som är slut. Jimmy Blomberg har basat över Prångens camping i 37 år. Nu lämnar 63-åringen över campingen till stuggrannarna Sofia Rosell och Johan Lindhwall.

– Det känns bra att lämna över till ett yngre par med driv och idéer, skriver Jimmy Blomberg.

Annons

Han fortsätter:

– Jag har trivts riktigt bra med jobbet som campingvärd och har i 99 fall av 100 haft bra gäster. Värt att nämna är att det varit och är en mycket positiv kommun att arbeta med turism i – turistbyrån och andra tjänstemän i kommunen har det alltid varit positivt att ha att göra med, skriver den nu pensionerade ägaren som redan befinner sig på semester.

Nu blir det nya ägare som kommer stationera runt på Prången. Arkivbild.
Nu blir det nya ägare som kommer stationera runt på Prången. Arkivbild.Foto: Lars-Åke Green

Samtidigt går paret Sofia Rosell och Johan Lindhwall runt på Prången camping när UT når dem. Föga förvånande kanske – då de tillsammans delat arbetsplats med Jimmy Blomberg i elva år.

– Nu har vi tagit över. Vi har ju haft Prångens stugby förut men nu köpte vi loss campingen. Så nu blir det en helhet igen, säger Sofia Rosell glatt.

Åren tillsammans med Jimmy Blomberg ser hon varmt på.

– Han har betytt väldigt mycket. Och vi för honom, tror jag. Vi blev ett bra team redan från början eftersom vi kände varandra sedan innan. Han har hjälpt mig när jag varit borta och tvärtom. Vi har kompletterat varandra väldigt väl. Man har kunnat bolla mycket också eftersom han har stor erfarenhet.

Planerna som nu sätts i verket är inte speciellt nya. I fem år har de inblandade diskuterat övergången som den 30 januari blir helt slutgiltig.

– Det är något som jag och min man längtat efter jättelänge. Nu äntligen blev det så, säger Sofia Rosell.

Hon fortsätter:

– Det känns roligt. Vi har ju varit på campingen i elva år så det är ju inget nytt men det är roligt att få sätta sin prägel även på campingen. Även som Jimmy sagt själv – har man varit i 37 år så kanske man inte flödar av nya idéer. Nu kommer vi med nya friska ögon och vill sätta vår prägel på det.

Annons

Vet ni redan nu saker som ni vill ändra?

– Det vet vi ju. Men man vet inte riktigt hur fort saker och ting kommer att gå. Vi måste höras oss för med campinggästerna vad de har för prioritet och så tillgodose deras önskemål i första mån, känner jag, säger Sofia Rosell.

Hennes man fortsätter:

– Det som är för vår del är ju att vi måste lägga lite krut både på gemenskapsytorna och stranden. Det är ju ulricehamnarnas strand också, det är inte bara Prångens. Alltihop har tyvärr blivit lite slitet nu, så vi vill ju helt enkelt göra det lite mysigare och lättare att komma hit, säger Johan Lindhwall.

Hur mycket kommer Jimmy att fortsätta vara inblandad?

– Jag tror att han har sagt att han ska vara oss behjälplig om vi har frågor. Annars har han sagt vid flera tillfällen att han lämnar över med trygg hand till oss, säger Sofia Rosell.

Emil DavidsonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons