Annons
Nyheter

Slog sin sambo vid flera tillfällen

En man i 45-årsåldern från Ulricehamn döms till sex månaders fängelse för att ha misshandlat sin sambo vid flera tillfällen.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2011

Mannen döms som skyldig till grov kvinnofridskränkning. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på drygt tjugo tusen kronor.

Mannen har helt förnekat att han har misshandlat kvinnan men tingsrätten konstaterar att kvinnans berättelse är trovärdig och att den bland annat stöds av vittnesuppgifter.

Annons

Kvinnan berättade i polisförhör att mannen har misshandlat henne i stort sett sedan de träffades, ungefär varannan dag i flera månader.

Nu anser tingsrätten det bevisat att han har misshandlat kvinnan vid i alla fall sju olika tillfällen. Bland annat ska han ha tryckt ner henne i en säng och satt sitt knä mot hennes bröstkort så att en allvarlig revbensskada uppkom.

Kvinnan har berättat att hon hennes dotter i ett tidigt skede ringde till polisen eftersom mannen hade slagit henne. Då ville hon inte göra någon anmälan och vid ett senare förhör förnekade hon att mannen skulle ha misshandlat henne. Detta ångrar hon nu.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons