Annons
Nyheter

Slog man blodig med flaska

En man i 30-årsåldern från Ulricehamns kommun åtalas för flera brott. Bland annat ett fall av grov misshandel i Ulricehamns centrum i april.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2013

Mannen är tidigare känd av polisen och har vid ett flertal tillfällen tidigare dömts för narkotikabrott, stölder och annan brottslighet. Nu åtalas han vid Borås tingsrätt misstänkt för grov misshandel, grov stöld och häleri.

Misshandeln inträffade på ett uteställe i Ulricehamn i april i år. 30-åringen ska där ha slagit en annan man i huvudet med en glasflaska. Slaget gav målsäganden ett stort sår som senare fick sys ihop på sjukhus. Brottet betraktas som grovt med tanke på det farliga tillhygge som använts.

Annons

Stölden inträffade i en lägenhet i centrala Ulricehamn i somras. 30-åringen har tagit sig in i lägenheten och där stulit kontanter, alkohol, nycklar och elektronik. Åklagaren anser att även detta brott bör rubriceras som grovt då mannen trängt sig in i lägenheten med uppsåt att stjäla.

I somras har 30-åringen också tagit hand om en stulen cykel i Ulricehamn. Härav häleriåtalet.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons