Annons
Nyheter

Skyddstillsyn för kyrkstöld

En man i 45-årsåldern döms till skyddstillsyn med behandling efter flera narkotikabrott, trafikbrott och en stöld från en kyrka.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2011

Mannen, som periodvis bott i en mindre ort i Ulricehamns kommun, ska i september förra året ha stulit bensin samt en kofot från en kyrka i Lödöse.

Han döms också för stöld av 300 liter diesel till ett värde av nästan tre tusen kronor. Stölden ska ha skett i Blidsberg i april.

Annons

I april påträffades mannen på en plats i kommunen med en mindre mängd amfetamin och cannabisharts på sig. Dessutom var han själv påverkad av amfetamin.

Vid två olika tillfällen har han tagits av polisen när han körde bil påverkad av narkotika, utan att ha körkort.

Mannen har erkänt gärningarna och enligt tingsrätten har erkännandet stöd i övrig utredning.

Tingsrätten konstaterar att mannen "under många års tid närmast regelbundet ådömts fängelsestraff."

Man konstaterar vidare att den brottslighet mannen gör sig skyldig till mycket styrs av behovet att kunna finansiera narkotikamissbruket.

Men på senare tid har mannens flickvän blivit sjuk, vilket fått mannen att kraftigt minska ner på missbruket.

Tingsrätten anser att mannen har behov av det stöd och den kontroll en skyddstillsyn kan ge honom. Dessutom tror man att en sådan påföljd är den enda som kan bidra till att han avhåller sig från fortsatt brottslighet.

Detta bidrar till att man inte dömer mannen till fängelse utan istället alltså till skyddstillsyn. Mannen ska genomgå den missbruksvårdande behandling som frivården i samråd med läkare finner lämplig.

Mannen ska även betala skadestånd till Skepplanda kyrkliga samfällighet samt företaget som han tog diesel från.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons