Annons
Nyheter

Skolstängning anmäls till skolinspektionen

Nu anmäls beslutet att stänga Älmestads skola i höst till skolinspektionen.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2010

Det är privatpersoner i Älmestad som anmält nämndens beslut till inspektionen. Enligt anmälan gäller anmälan kränkning av barn/elev samt brister i samarbetet mellan skola och hemmet.

Enligt anmälan har skolchefen brustit i sitt ansvar att följa läroplanen, där det sägs att ”omsorg om den enskildes välbefinnande och utveckling skall prägla verksamheten”.

Annons

– Den snabba handläggningen och nedläggningen visar på en brist på respekt gentemot våra barn och även en brist på respekt i samarbetet med hemmet, heter det i anmälan. Vi har som föräldrar inte kunnat stödja våra barn i den uppkomna situationen eftersom planeringen och därmed informationen till hemmen varit obefintlig.

Enligt anmälan är det aktuella beslutet omöjligt att genomföra redan till hösten utan att elever och föräldrar känner sig kränkta.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons