Annons
Nyheter

Skolor granskas av DO

Diskrimineringsombudsmannen (DO) inleder nu en granskning av hur utbildningssamordnare följer lagens krav ifråga om att förebygga trakasserier i skolan.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2014

Totalt är det 150 skolor i landet som kommer att granskas av DO.

Skolorna ska redovisa sina likabehandlingsplaner. De ska också lämna information om hur skolan har tagit reda på vilka behov som finns och vilka åtgärder som behövs.

Annons

Det är viktigt att både elever och skolpersonal är delaktiga i det arbetet, skriver DO.

Ingen av de skolor som nu ska granskas finns i Ulricehamn eller Tranemo kommun.

Enligt DO är kränkningar och trakasserier i skolan ett allvarligt problem som gör att barn och elever far illa. Det kan också ha en negativ inverkan på skolresultatet i stort.

– Många skolor agerar först efter att kränkningen ägt rum och har svårt att få stopp på trakasserierna. För att få en god och trygg skolmiljö är det viktigt att arbeta systematiskt för att alla elever ska få lika rättigheter och möjligheter, och för att förhindra trakasserier och kränkningar i skola, säger Peter Tai Christensen, chef för DO:s granskningsenhet.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons