Annons
Nyheter

Skidsäsongen slut för i år

Nu är skidsäsongen slut för i år och backen i Vist stänger.
– Det känns bra att avsluta nu. Vi har haft besökare markant färre besökare i backen sista veckan och det kostar ändå att hålla igång den, säger Lars Karlsson ansvarig för skidbacken på Weland Stål.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2011

Hur har det gått rent ekonomiskt?

– Vi är nöjda. Men backen har vi ju inte för att den ska vara någon kassako, utan de pengar den drar in investerar vi i förbättringar och underhåll av anläggningen.

Annons

Nyheter inför nästa säsong?

– Det är inga beslut fattade ännu. Men jag kan väl säga att om det finns förutsättningar så skulle vi vilja satsa mer på parken. Fler hopp och boxar.

Hur många har skadat sig totalt?

– Jag vet inte exakt. Vi har haft en del mindre skador men inget riktigt stort. Det har varit förvånansvärt lugnt.

Vad har varit mest uppskattat publikmässigt sätt?

– Rent allmänt så det som flest besökare är nöjda med är att backen håller en bra kvalité. I år har vi fördubblat kapaciteten för konstsnön och det har fungerat jättebra. Skidshopen och skidskolan är andra starka kort.

Något annat?

– Tja, Ulricehamn som skidort växer. Jag tycker att turistbyrån och kommunen är för dåliga på att sätta Ulricehamn på kartan som vintersportort. Vi är helt unika i södra Sverige och jag tycker det är skandal att det inte kommer ut mer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons