Annons
Nyheter

Skärpta domar för djurrättsaktivister

De djurrättsaktivister som dömdes för att ha trakasserat minkfarmare och deras anhöriga får sina straff skärpta i. Det meddelade Göta hovrätt i en dom i dag.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2014

I en uppmärksammad rättegång i Skara hovrätt åtalades fem djurrättsaktivister för bland hot, mordbrand och gravskändning. När domen föll ansåg många att den var för mild, och åklagaren valde att överklaga. Hovrätten valde att gå på åklagarens linje och höjer nu straffen för tre av de fem åtalade.

En man fick sitt straff höjt från ett år till två och ett halvt års fängelse, den andre får sitt straff höjt ifrån villkorlig dom till ett år och nio månader i fängelse och den tredje från villkorlig dom till ett år i fängelse.

Annons

Den kvinna som dömdes till två och ett halvt år i fängelse för mordbrand fick sitt straff fastställt av hovrätten. Den sista personen, en ung kvinna, döms till skyddstillsyn.

En av de som drabbats av djurrättsaktivisternas brott är Jan Bromander från Dalum. Han fick en yxa inkastad i sitt hem och sina morföräldrars grav skändad - trots att hans systerson och inte han själv som är minkuppfödare. Han säger att det är bra att straffen skärps, men att de fortfarande är för låga.

– Två och ett halvt år för mordbrand, det är ju inte klokt. De har ju förstört människors liv, säger han till UT.

Läs mer i torsdagens Ulricehamns Tidning.

Love Ahlstrand
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons