Annons
Nyheter

Ska vräkas efter förlorad ägartvist – har barrikaderat dörrarna

Tidigare i år förlorade mannen en tvist om ägarrätten till en av de största gårdarna i Ulricehamns kommun. Nu begär den nya ägaren Riddarhuset hjälp av Kronofogdemyndigheten för att vräka mannen – efter att han blockerat dörrarna till huset.
Ulricehamn • Publicerad 22 november 2021 • Uppdaterad 15 december 2021

När den nyblivna ägaren till en av Ulricehamns kommuns största gårdar skulle se till mangårdsbyggnaden inför vintern så gick man på pumpen. I en av de tre ytterdörrarna var låset utbytt. De två andra dörrarna hade barrikaderats från insidan, så även där var det stopp.

Det är en tidigare ägare, som fortfarande bor kvar på gården, som har valt att inte ge upp utan strid. Han sökte samtidigt som den nya ägaren lagfart på fastigheten med ansökan avslogs av Lantmäteriet.

Gården som ärendet gäller har sammanlagt cirka 500 hektar mark.
Gården som ärendet gäller har sammanlagt cirka 500 hektar mark.Foto: Henrik Erickson
Annons

Han överklagade dock beslutet och innan det ärendet är slutgiltigt avgjort kan inte heller den nya ägaren, som är Riddarhuset i Stockholm, få lagfart på fastigheten. Trots att ett beslut från Borås tingsrätt från april i år tillskriver Riddarhuset äganderätten till fastigheten och att domen vunnit laga kraft.

Riddarhuset i Stockholm är ny ägare till gården i Ulricehamn.
Riddarhuset i Stockholm är ny ägare till gården i Ulricehamn.Foto: Dick Norberg

Nu har Riddarhuset tröttnat och i en ansökan till Kronofogdemyndigheten begär man nu hjälp med så kallad handräckning, att helt enkelt vräka mannen som nu bor där.

Från ansökan:

”Riddarhuset yrkar att Kronofogdemyndigheten ska förplikta NN att omedelbart dels avflytta från fastigheten Ulricehamn XX:X, dels bortforsla all den egendom som han har på nämnda fastighet.”

Riddarhuset begär också att Kronofogden ska byta lås i alla tre ytterdörrar på huset och begär att även det ska verkställas omedelbart.

Riddarhuset tar hjälp av Kronofogden för att få full tillgång till fastigheten.
Riddarhuset tar hjälp av Kronofogden för att få full tillgång till fastigheten.Foto: TT
Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons