Annons
Nyheter

Simhallen anpassas för funktionshindrade

Nu ska det bli lättare för funktionshindrade och deras ledsagare att besöka simhallen i Ulricehamn. På måndag väntas kommunstyrelsen besluta om pengar till att anpassa duschutrymmena.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2013
Simhallens duschar ska handikappanpassas. Pojken på bilden har igen koppling till artikeln.foto: pernilla rudenwall petrie
Simhallens duschar ska handikappanpassas. Pojken på bilden har igen koppling till artikeln.foto: pernilla rudenwall petrieFoto: 

Förslaget är att avsätta drygt 1,1 miljoner kronor till investeringen. Pengarna kan tas från investeringsplan i årets budget för vad som benämns som ej kända projekt.

Nuvarande duschutrymmen i dam- respektive herravdelningen kommer att byggas om. De väggar som i dag skiljer duscharna åt kommer att tas bort. På så sätt blir det mer plats, vilket underlättar för funktionshindrade att få plats. Det blir då även plats för eventuella hjälpmedel samt ledsagare.

Annons

Detta innebär i sin tur att antalet duschar reduceras.

Dessutom kommer ett speciellt familjerum att inredas. Plats för detta blir det genom att använda utrymmen som i dag fungerar som förråd.

Bakgrunden till satsningen är svårigheter för funktionshindrade att duscha och byta om i samband med besök i simhallen. Sedan många år har detta fått ske under provisoriska förhållanden i anläggningens ursprungliga karbadsavdelning. Förslag till olika lösningar under åren har av ekonomiska orsaker inte kunnat genomföras.

För berörd personal inom lärande och välfärd innebär nuvarande omständigheter även ett arbetsmiljöproblem som måste åtgärdas.

För två år sedan, i början av 2011, besvarades ett medborgarförslag som bland annat aktualiserade behov av avskilda omklädningsrum för familjer och ensamma vårdnadshavare med små och yngre barn.

Sammantaget har dessa behov nu resulterat i ett förslag till ombyggnad.

Kommunens fastighetsavdelning har gjort en förstudie kring detta.

Genom att använda del av befintliga förråd samt av del av damernas nuvarande duschutrymmen kan ombyggnaden inledas. Samtidigt startar ett arbete med totalrenovering av duschutrymmena.

Planeringen är att sedan gå vidare med bland annat återstående duschutrymmen inom ramen för ordinarie underhållsanslag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons