Annons
Nyheter

Sanering tvingar äldre att flytta

Äldre på Ryttershov tvingas flytta under tiden mögelskadorna ska åtgärdas.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2011

Det meddelar Ulricehamns kommun i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. För Anticimex har nu kartlagt omfattningen av mögelskadorna och det står klart att innerväggar och gavelväggar i byggnaden är angripna.

Det mögel som finns i väggarna bedöms inte vara skadligt för de boende eller personalen. Men skadorna behöver åtgärdas.

Annons

Det kommer ske i två steg, skriver kommunen:

"I steg ett kommer gavelväggarna på husets utsida att bytas ut. Detta till följd av att den syll som ligger mot betongplattan är fuktskadad och med stor sannolikhet ligger bakom de luktproblem som uppmärksammats i byggnaden. Arbetet kommer att påbörjas under maj månad och under tiden arbetet pågår kommer boende i berörda lägenheter att flyttas till andra rum, en i taget. Sammanlagt är det sex boende som berörs. De nya gavelväggarna får dessutom bättre isolering än vad som är fallet i dagsläget."

"I steg två kommer angripna innerväggar inom byggnaden att åtgärdas. Hela väggar behöver inte bytas utan det räcker med den nedre delen, cirka 45 centimeter upp från golvet. Detta saneringsarbete påbörjas först när det ombyggda G-huset står klart och de boende kommer då att flyttas över till G-huset, nio stycken åt gången, under tiden saneringsarbetet pågår. Själva saneringen beräknas ta cirka sex månader och det berör 54 boende. Ombyggnation av G-huset beräknas starta i mitten av april. "

Troliga orsaker till problemen är påverkan från markfukt, vatten från städning och gamla fuktskador.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons