Annons
Nyheter
Hökerums väg- och samhällsförening känner sig överkörd. De gillar inte att den nya förskolan placeras vid Hökerumsgården.
Nyheter • Publicerad 29 november 2011

Kommunstyrelsen tar upp frågan om en investering på 20 miljoner kronor i en ny förskola i Hökerum på sitt möte i dag.

I går måndag fick kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M) och dess vice ordförande Mattias Josefsson (S) ett brev. Det är styrelsen i Hökerums väg- och samhällsförening som ber kommunen tänka om i fråga om placering av den nya förskolebyggnaden.

Annons

Kommunens förslag är att den fem avdelningar stora förskolan placeras "innanför", eller nordväst om, Hökerumsgården.

– Vi reagerar på placeringen och framför allt reagerar vi kraftigt på hur kommunen agerat i den här frågan. Det är ett rent tjänstemannaförslag och de har inte lyssnat alls på de synpunkter som framförts från Hökerum, säger David Norén som sitter med i väg- och samhällsföreningens styrelse.

Frågan var uppe redan förra året vid ett möte i Hökerum. Då fanns en stor opinion för en annan placering av förskolan.

– Vi har inte hört något sedan dess. Jag ser det som en total överkörning, säger David Norén.

Samhällsföreningen föreslår en placering på en icke använd tomt vid Näraboliden, vid infarten från Tolkabro.

– Då kan Hökerumsgården utvecklas till resursboende i framtiden och förskolan får en bättre och mer central placering, säger David Norén.

Lars Holmin har tagit emot synpunkterna men ser flera fördelar med det tjänstemannaförslag som tagits fram.

– Det är nära till annan verksamhet vilket ger samordningsfördelar. Dessutom ryms det inom befintlig plan och tidsaspekten är inte oviktig med tanke om att beslut om avveckling av Nitta skola är taget, säger Lars Holmin som tycker att det är dags att komma till skott.

– Det har under många år varit turer kring ny förskola i Hökerum men det har aldrig kommit till beslut. Nu måste vi sätta ned foten.

Beslutet i Kommunstyrelsen i dag gäller i första hand investeringen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons