Annons
Nyheter

Samhäll och ekonomi ökar mest på Tingsholm...

Det råder en positiv trend för Tingsholm med fler nya elever än förra året, trots mindre årskull. Mest populära är samhälls- och ekonomiprogrammen och därför utökas nu personalstyrkan.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013

185 elever har i år valt att påbörja sin gymnasieutbildning på Tingsholmsgymnasiet, men det finns en beredskap att ta emot 283 stycken.

– Vi vet inte om vi hade klarat att ta emot så många, men det blir så här när man ska beräkna långt innan. Förra året hade vi 173 som valde Tingsholm och i år är det fler trots att elevkullen är mindre och det är vi nöjda med, det känns jätteroligt, säger Catrine Berglund som är rektor på Tingsholm.

Annons

På både samhälls- och ekonomiprogrammet har det varit ett större tryck än väntat och därför har det satts in två extraklasser.

– Vi kommer att anställa fler lärare på grund av detta och rekryteringen har just börjat.

Några personalnedskärningar på de program som har få elever är inte aktuellt enligt Berglund.

– Vi vågar inte gå ner i personalstyrka eftersom vi vet att det brukar strömma till elever i början av terminen, ofta är det hemvändare som påbörjat ett program i Borås men ångrat sig. Förra året hade vi till exempel sex elever på handelsprogrammet och efter hand blev de 18 stycken.

I nuläget pågår dessutom en genomgång av reservintagningarna och därför väntas elevantalet stiga ytterligare på grund av det.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons