Annons
Nyheter

Sålde varor på nätet utan att leverera

En man i Ulricehamn sålde varor på nätet, men skickade dem aldrig efter att han fått betalt. Nu döms han för bedrägeri vid Borås Tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2014

Det var en hårddisk och två datorer som mannen hade sålt på Blocket och Tradera. I Tingsrätten uppgav han att han brukar göra ungefär tjugo sådana affärer i månaden, och är säker på att han skickade hårddisken men har oklar minnesbild om ifall han skickat datorerna. Det säger han beror på att han mådde dåligt under den tiden.

Trots att mannen hade egna konton på de olika nätsiterna hade han vid de här tillfällena använt sin sambos respektive mormors konton, då han tyckt att det varit enklare. Tre olika målsäganden har uppgett att de trott att säljaren varit en kvinna, och i en del fall även varit i kontakt med sambon. Men i samtliga fall har varorna aldrig skickats. Mannen hävdar dock att det är han som sålt datorerna och hårddisken, och inte hans sambo.

Då mannens berättelse var oklar och bitvis inkonsekvent och han inte kunnat uppge skäl för varför han inte skickat varorna, bedömer Tingsrätten att han begått gärningen med uppsåt. Han döms till villkorlig dom med dagsböter för bedrägeri. Han ska även betala skadestånd till de drabbade.

Henrik Sandgren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons