Annons
Nyheter

Så placeras stormarknad och snabbmat vid Ubbarp

I nästa vecka ställs samrådsunderlaget för ombyggnaden av riksväg 46 vid Ubbarp ut. I den syns exakt placering av stormarknad, bensinstation och snabbmatsrestaurang.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2014
Stormarknad öster om riksväg 46, bensinstation och hamburgare österut. Dessutom en en grön buffertzon ned mot Vist by. Så ser planen för Ubbarp ut.
Stormarknad öster om riksväg 46, bensinstation och hamburgare österut. Dessutom en en grön buffertzon ned mot Vist by. Så ser planen för Ubbarp ut.Foto: Illustration: Trafikverket

Det är trafiklösningen för Ubbarpsområdet som nu ställs ut för allmänhetens beskådan. Som UT tidigare berättat innehåller planen en hästpassage, för att underlätta för ridskolans verksamhet, och den innefattar också en gång och cykelväg till det nya handelsområdet. Något som också blir tydligt i och med trafikplanen är den inbördes placeringen av de nya handels- och näringsverksamheterna.

Ica Maxi ska bygga en ny stormarknad med tillhörande parkering. Detta blir på den östra sidan av riksväg 46. På västra sidan, ned mot Vist by och Vist kyrka, blir det en Statoilstation norr om en McDonaldsrestaurang. Mellan Statoil och McDonalds och bebyggelsen i Vist by ska en buffertzon sparas. Som det ser ut på planen ska träd planteras som skydd mot de nya verksamheterna.

Annons

Vistaforsvägen, den väg som i dag förbinder Vist kyrka och Sventagården med riksväg 46 kommer att byggas om i samband med förändringarna vid Ubbarp. Infartsvägen till Statoil och McDonalds kommer att förlängas och anslutas till Vistaforsvägen.

Granskning av vägplanen är preliminärt planerad till mars 2015. En del kostnadsfrågor skall fram tills dess redas ut. Det gäller bland annat utformning, byggnadstekniska förutsättningar och miljöförutsättningar. Kostnaderna för projektering och byggande står Ulricehamns kommun för.

Om vägplanen fastställs räknar Trafikverket med att den nya cirkulationsplatsen och anslutande vägar börjar byggas hösten 2015.

Utställningen av Ubbarpstrafiken kommer från och med torsdag i nästa vecka att finnas hos Trafikverket i Göteborg och i stadshuset i Ulricehamn. Den finns då även på Trafikverkets hemsida.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons