Annons
Nyheter

Så blir julen i centrum

Julparaden kommer tillbaka och sparkar i gång julen i centrum. Musikhjälpen får en framträdande plats och det blir en hel luciahelg.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2014
Pia Roslund, Caroline Säveroth, Marie Gynnemo och ­Sebastian Andersson är några i gruppen som jobbar för julen inom Cityföreningen. Programmet för december är nu i stort sett spikat. FOTO: HENRIK ERICKSON
Pia Roslund, Caroline Säveroth, Marie Gynnemo och ­Sebastian Andersson är några i gruppen som jobbar för julen inom Cityföreningen. Programmet för december är nu i stort sett spikat. FOTO: HENRIK ERICKSONFoto: 

Cityföreningens arbetsgrupp som arbetar med julprogrammet för Ulricehamns centrum är snart i mål. I fredags möttes några av de ansvariga och kunde då berätta det mesta ur det program som ramar in julen i city.

Julparaden genom centrum var ny förra året. Denna lockade mycket folk och gav råg i ryggen. Därför kommer den nu tillbaka och kickar igång julfirandet den 30 november.

Annons

– Vi vet faktiskt inte varför det blev sådan succé med paraden. Det var studentstämning utmed gågatan, säger Caroline Säveroth.

Handlare, något företag och en del föreningar gick, och åkte, i paraden förra året. Nu jobbar citygänget på ännu fler företag och ännu fler föreningar.

Bland nyheterna den här julen märks en aktivitet då juljusen tänds utmed Storgatan. Tanken är att det då ska vara glöggservering utanför många butiker. Luciahelgen, 13-14 december, går helt i lucians tecken på Storgatan. Förutom den traditionella kröningen av Ulricehamnsbygdens lucia på söndagen kommer samma trupp att gå Storgatan fram under lördagen. Förhoppningen är att ett stort barnfölje ska haka på. Kuriosa i sammanhanget är att i år blir första gången som Ulricehamnsbygdens lucia kröns efter den 13 december.

Sebastian Anderssons (Bryggan) inträde i julgruppen för in musik på agendan. Ulricehamn ska engagera sig i Musikhjälpen, Sveriges radios hjälpsatsning, som blivit en decembertradition.

– Det blir våffelservering på torget och förhoppningen är att vi ska få till en Musikhjälpenmarknad. Alexandra Karlsson och Mikael Andersson sköter våfflorna precis som förra året och Emil Gullhamn kommer med sitt State of drama, säger Sebastian Andersson som också står bakom en longboardsatsning.

– Alexander Draschnar kommer första helgen i december och visar upp longboard och ger möjlighet att prova på.

– Det är bra att det blir lite nytt. Tillsammans med det vi vet fungerar bra så blir det en bra jul i centrum, säger Pia Roslund som kommit in som ny ideell kraft i julgruppen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons