Annons
Nyheter

S-motion om boenderotation och trygghetsboende

Socialdemokraterna lämnar in en ny motion om boenderotation och trygghetsboenden i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2013
Mattias Josefsson och Mattias Remar.Foto: Agnes Eskilsson

Sedan kommunfullmäktigesammanträdet i Sim- och sporthallen den 28 januari i år har Socialdemokraterna i Ulricehamn tänkt vidare på hur frågan om skolstrukturen kan behandlas i framtiden.

– Vi har samarbetat med lokala eldsjälar och kommit fram till att boendesituationen är en stor del av lösningen, säger Mattias Josefsson, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Ulricehamn.

Annons

Motionen går ut på att kommunstyrelsen ska ta fram åtgärder som främjar bostadsrotationen i kommunens mindre orter, och ett alternativ som lyfts fram är kooperativa hyresrätter. Man vill också att kommunstyrelsen utreder behovet av trygghetsboenden, och att arbetet ska ske i samarbete med lokalt engagemang i kommunen.

- Idag är det 2 000 kronor dyrare i månaden att bo i en nybygd hyresrätt på 100 kvadratmeter än att bo i en bostadsrätt eller villa av samma storlek. Detta drabbar hårdast där marknaden är som svagast, på landsbygden. Ska vi locka familjer till mindre samhällen i kommunen krävs det att boendemarknaden blir mer rörlig, säger Mattias Josefsson.

Enligt kommunallagen ska en inlämnad motion besvaras inom ett år.

– Men man kan också välja att lyfta frågan tidigare om man tycker att det är tillräckligt viktigt, säger Mattias Josefsson.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons