Annons
Nyheter

Ris och ros från S– tyst från de övriga

En klen jobbsatsning och för lite landsbygdsfokus. Det säger oppositionsrådet Mattias Josefsson (S) om det borgerliga budgetförslaget. Övriga partier ligger lågt med kommentarerna.
Nyheter • Publicerad 12 september 2013

En hel del är bra i den styrande minoritetens budget, men det finns områden där man satsar för lite, anser Socialdemokraterna.

– Tyvärr är det en alldeles för klen satsning för att få fler i arbete. Det handlar både om att ge stöd och att aktivt arbeta för att attrahera fler företag och en sådan satsning måste märkas i budgeten, säger Mattias Josefsson.

Annons

Han efterlyser också förslag som täcker in hela kommunen:

– Jag saknar en genomtänkt tanke på hur de vill möta landsbygdens utmaning. Vi har under våren presenterat flera förslag för att stärka landsbygden och som vi nu följer upp i vår budget.

Han beklagar också att de borgerliga inte ger upp vårdnadsbidraget.

– De pengarna behövs för att se till att alla elever når målen i skolan. Dessutom är det en kvinnofälla, säger han.

Vänsterpartiets gruppledare Jan-Olof Sundh väljer att inte kommentera minoritetsbudgeten utan hänvisar till samarbetet med Socialdemokraterna:

– Vi har egentligen inga kommentarer. V och S lägger fram ett gemensamt förslag nästa vecka, sedan blir det väl diskussioner mellan partierna, kan jag tänka mig.

Anders Andersson, gruppledare för Centerpartiet, väljer också att avvakta:

– Vi ska ha styrelsemöte nästa vecka och diskutera detta. Troligen blir beslutet då att lägga fram en egen budget. Vår ambition är att ta debatten i fullmäktige, den arena där den hör hemma.

Miljöpartiets gruppledare Arne Fransson är på vandring i Dolomiterna, och inte tillgänglig för budgetkommentarer, men partiets Ingemar Basth säger att MP funderar på ett eget budgetförslag.

– De är osäkert om vi får ihop det, det beror på om vi hinner. Jag har inte läst hela minoritetens budget, men så mycket är klart att det behövs en betydligt större satsning på skolan. Dessutom är de dåliga på miljöperspektivet. Det behöver läggas mer tyngd på det.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons