Annons
Nyheter

Revisorer kritiserar ekonomisk rapport

Den senaste delårsrapporten är för dålig. Det anser kommunens revisorer som bland annat säger att informationsvärdet är begränsat.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2011

Delårsrapporten fram till det tredje kvartalet ska behandlas av politikerna på fullmäktigemötet den 31 oktober. Revisorerna har skrivit ett utlåtande efter vad man kallar en översiktlig granskning.

Revisorernas ordförande, Mats Jönsson, vill inte uttala sig om saken utan hänvisar till det skrivna utlåtandet och till att de kommer lägga fram sina synpunkter på fullmäktigemötet.

Annons

– Vi kommer att redogöra för detta på fullmäktige, säger han.

Ansvarig för delårsrapporten är formellt kommunstyrelsens ordförande, Lars Holmin.

– De har en del kritik och jag delar den till viss del. Vi får ta med oss det och göra det här bättre, säger han och tillägger att han uppskattar revisorernas synpunkter.

– De arbetar för oss, och med oss, för att vi ska bli bättre. Det är den inställningen jag har.

I utlåtandet står det bland annat:

"Vi bedömer att analys saknas om balanskravet uppfylls eller ej."

"Vi bedömer att delårsrapporten inte fullt ut är upprättad enligt kraven i den kommunala redovisningslagen."

"Vi bedömer att prognosen för helårsresultatet är cirka fem miljoner kronor lägre än budget vilket indikerar att det finansiella resultatmålet inte kommer att nås."

"Vi bedömer att uppföljning av verksamhetsmålen beträffande god ekonomisk hushållning saknas."

I en kommentar konstaterar man slutligen att årets delårsrapport har ett sämre analysvärde än tidigare och att informationsvärdet för politikerna i fullmäktige är begränsat.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons