Annons
Nyheter

Rekordmycket mjölk produceras

Det produceras mycket mjölk i Sverige just nu och det märks bland annat på Falköpings mejeri.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2014

Enligt LRF Mjölk har produktionen ökat mycket, faktiskt mer än på 20 år. I februari producerades tre procent mer mjölk än samma period förra året.

Falköpings mejeri tar emot mjölk från leverantörer i Falköpings kommun men även till viss del från Ulricehamns kommun. Där har man märkt av en ännu större ökning.

Annons

– Vi fick in åtta procent mer mjölk i april, jämfört med förra året. Det är den största ökningen på jämförda gårdar för mejeriet någonsin, säger Thomas Andersson, vd för Falköpings mejeri, till Falköpings Tidning.

Thomas Andersson anger bland annat en expansion bland flera av mejeriets leverantörer som orsak. En annan förklaring är att det så kallade invägningspriset för mjölk är högt just nu, vilket får producenterna att använda dyrare och effektivare foder.

Han säger att mejeriet inte har några problem att ta emot så mycket mjölk. Däremot har de inga planer på att ta in nya leverantörer.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons