Annons
Nyheter

Rederi betalar tillbaka båtbidrag

Rederi Åsunden betalar tillbaka det bidrag på 130 000 kronor man fått från Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2010

Återbetalningen sker sedan såväl länsrätt som kammarrätt konstaterat att det kommunala bidraget är olagligt.

– Det är hemskt tråkigt och det känns bittert att ett överklagande från en privatperson ska få den här konsekvensen, säger Görgen Rosell, en av dem som driver rederiet.

Annons

Att rederiet nu tänker betala tillbaka de 130 000 kronor man fått från kommunen betyder kraftiga inskränkningar i linjetrafiken i sommar. Istället för att köra trafiken under maj-september blir det enbart under juli-augusti som trafiken körs.

Chartertrafiken och temaresorna berörs däremot inte.

Det var infört starten av linjetrafiken 2008 som rederiet fick löfte från kommunen om ett årligt bidrag på 130 000 kronor under perioden 2008-2010.

Då det första bidraget betalats ut överklagades beslut. Länsrätten och sedermera även kammarrätten har i domar konstaterat att bidraget inte ryms inom de befogenheter som en kommun har.

– Vi har uppfyllt vår del av uppgörelsen. De pengar vi fått från kommunen har använts till trafiken, säger Görgen Rosell.

– Men vi är inte sura på kommunen. De har gjort vad de har kunnat i den här saken.

Varför betalar ni tillbaka pengarna om ni har uppfyllt er del?

– Det är på grund av kammarrättens utlåtande. Det går knappast att driva detta vidare till regeringsrätten.

Om linjetrafiken kommer att fortsätta kommande år avgörs till stor del av vilket intresse för trafiken som visar sig nu i sommar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons