Annons
Nyheter

Rally i Colin Nutleys anda

Drive-in-bio, matmarknad och film, film, film. Onsdagen den 10 augusti drar filmrallyt i gång.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2011
Kerstin Johansson på Stora torget framför den plats där Chocolat ska visas.
Kerstin Johansson på Stora torget framför den plats där Chocolat ska visas.Foto: Jennie Aquilonius
Kerstin Johansson hoppas på fint väder på onsdagen då filmrallyt ska invigas.
Kerstin Johansson hoppas på fint väder på onsdagen då filmrallyt ska invigas.Foto: Jennie Aquilonius
Kerstin Johansson från Näringsliv Ulricehamn fixar de sista förberedelserna inför rallyt.
Kerstin Johansson från Näringsliv Ulricehamn fixar de sista förberedelserna inför rallyt.Foto: Jennie Aquilonius
Stora torget kommer att fyllas med matmarknad och filmvisning på onsdag kväll.
Stora torget kommer att fyllas med matmarknad och filmvisning på onsdag kväll.Foto: Jennie Aquilonius

Det har varit bråda dagar för Kerstin Johansson som är i full färd med att ordna de sista förberedelserna inför filmrallyt.

– Nu hoppas vi på bra väder, men vi kör även om det regnar. Två av de fyra filmerna visas utomhus. Företaget som sköter tekniken säger dock att de hittills aldrig har behövt ställa in på grund av vädret, säger hon.

Annons

Under fyra dagar fylls bygden av filmvisningar, matmarknad och andra aktiviteter. Filmrallyt inleds den 10 augusti med en marknad på Stora torget där lokala producenter bjuder på provsmakning och säljer varor. Butikerna håller öppet extra länge dagen till ära och när mörkret faller är det dags för Lasse Hallströms film Chocolat.

Kerstin Johansson berättar att rallyt går i Colin Nutleys anda. Filmerna lyfter fram människans rädsla för det okända samtidigt som de ger en bra känsla i magen.

– Vi vill göra någonting bra av att Nutley har varit här och filmat. Filmerna ska visa det som han brukar illustrera i sina filmer. De handlar ofta om främlingar som kommer till små bygder och vänder upp och ner på byn. Att folk är rädda för det de inte känner till är en högaktuell fråga även i dag.

Kerstin Johansson menar att det är viktigt att få människor att träffas under olika former. Visningarna är också gratis för att evenemanget ska vara tillgängligt för så många som möjligt.

På Stora Stegerhult i Liared visas under torsdagen Colin Nutleys dokumentär Där rosor aldrig dör och på fredagen visas En lanthandel i Provence på Södra Vånga Missionshus.

Många ideellt arbetande personer och föreningar samarbetar för att få ihop rallyt tillsammans med Näringsliv Ulricehamn som ligger bakom idén. Flera lokala producenter är också engagerade.

– Det är viktigt för landsbygden att människor samarbetar och att det finns lokala producenter och butiker. Att vi grillar lokala korvar i stället för hotdogs samt handlar av exempelvis lokala bagare.

På lördag är det dags för finalkväll och visning av Änglagård – Tredje gången gillt på drive-in-bio i Trädet. Det kommer att grillas Attorpskorv och bisonkorv från närliggande gårdar och bjudas på andra lokala matvaror.

Onsdag 10/8 Matmarknad på Stora torget från klockan 16 och butikerna håller öppet till klockan 21.00. Officiell invigning av rallyt sker 21.15. Filmen Chocolat av Lasse Hallström visas på torget klockan 21.30.

Torsdag 11/8 Där rosor aldrig dör av Colin Nutley visas på Stora Stegerhult i Liared klockan 18.30 och 20.00.

Fredag 12/8 En lanthandel i Provence av Éric Guirado visas på Södra Vånga Missionshus klockan 19.00.

Lördag 13/8 Änglagård – Tredje gången gillt av Colin Nutley visas på drive-in-bio på Vallensborg i Trädet klockan 21.30. Det grillas korv och bjuds på lokala råvaror.

Jennie Aquilonius
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons